Vacatures - Promovendus​ hergebruik zorgdata IC-registratie & Datamanager NICE - Amsterdam UMC (2024)

Vacatures - Promovendus​ hergebruik zorgdata IC-registratie & Datamanager NICE - Amsterdam UMC (1)

Werken bij Amsterdam UMC

Wil jij routinematig verzamelde zorgdata benutten voor benchmarking en kwaliteitsverbetering van de Nederlandse intensive cares en houd je van een uitdagende en afwisselende baan? Dan ben je van harte welkom binnen ons team. ​

Promovendus​ hergebruik zorgdata IC-registratie & Datamanager NICE

Vragen?

Solliciteer direct

  • Aantal uur: 36 uur per week
  • Werklocatie: Locatie AMC
  • Contractvorm: project
  • Salaris: € 3.017 - € 3.824
  • Reageer tot en met: 2 juli 2024

Solliciteer direct Reageer binnen 8 dag(en)

Wat ga je onderzoeken?

Binnen deze vacature zal je een gecombineerde functie hebben:

  • Je zal voor 50% aan de slag gaan als promovendus;
  • Je zal voor 50% werken als data analist/datamanager.

PhD onderzoek

Je onderzoek zal gericht zijn op het hergebruiken van routinematig verzamelde zorgdata en administratieve data om de Nederlandse Intensive Care Evaluatie (NICE)-kwaliteitsregistratie te optimaliseren voor het meten en verbeteren van de kwaliteit van IC-zorg en de administratieve lasten voor zorgverleners te verminderen.

Data analist/datamanager

De Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) registratie verzamelt gegevens over alle opnamen op Nederlandse IC’s, ongeveer 75.000 IC-opnamen per jaar. Met behulp van spiegelinformatie kunnen individuele IC’s hun uitkomsten vergelijken met andere IC’s en daarmee achterhalen waar ruimte voor kwaliteitsverbetering is. Tevens is de NICE registratie een belangrijke bron voor klinisch onderzoek. Het is de missie van NICE om de kwaliteit van de IC-zorg in Nederland te bewaken en te verbeteren via een geïntegreerde, hoogwaardige en innovatieve aanpakin samenwerking met diverse partijen, zoals NVIC, FCIC en RIVM.

Wat ga je doen?

Als PhD student zal je samen met zorgprofessionals en je dagelijks begeleiders onderzoeken:

  • In welke mate de kwaliteit van de data, die geautomatiseerd en real-time vanuit de ziekenhuisbronsystemen wordt aangeleverd, toereikend is voor hergebruik in een landelijke kwaliteitsregistratie om de kwaliteit van zorg te evalueren;
  • Wat ervoor nodig is om een screeningsvragenlijst te standaardiseren en te implementeren in het elektronisch patiëntendossier, zodat ook patiënt-gerapporteerde uitkomstmaten (PROMs) van de IC-populatie beschikbaar komen voor de kwaliteitsregistratie en evaluatie van zorg;
  • Wat ervoor nodig is om IC-gegevens uit de NICE-registratie te verrijken met data uit externe bronnen zoals LBZ-DHD en Vektis, zodat we beschikbare administratieve data beter benutten voor de kwaliteitsregistratie en meer inzicht krijgen in complicaties, kosten en patiëntuitkomsten van de IC-patiënten.

Je monitort hierbij eventuele belemmeringen en doet aanbevelingen om de gegevensaanlevering te optimaliseren.De onderzoeksresultaten beschrijf je in wetenschappelijke publicaties en presenteer je op (internationale) congressen en bijeenkomsten. Dit werk zal uitmonden in een proefschrift gebaseerd op internationale, peer-reviewed publicaties.

Als data analist/datamanagerzal je een bijdrage leveren aan de NICE studie door:

  • Het verzamelen, controleren, analyseren en rapporteren van de data die door de IC’s wordt aangeleverd en die vervolgens gebruikt kunnen worden voor kwaliteitsverbeterprojecten, onderzoek en innovatie van IC-zorg;
  • Het uitvoeren van on-site controles bij de aanleverende IC's om de datakwaliteit te waarborgen;
  • Het beantwoorden van vragen vanuit onze deelnemers om hen zo goed mogelijk te ondersteunen bij het juist registreren van de gegevens.

De taken als Data Analist voer je uit in samenwerking met je collega data analisten/datamanagers, data monitor en onze software engineers.

Wat neem je mee?

Je beschikt over uitstekende communicatieve en contactuele eigenschappen. Jij kunt contact leggen en onderhouden met betrokken partijen en je kunt goed samenwerken.Verder kun jeook goed zelfstandig werken en initiatieven ontplooien.Je bent analytisch, accuraat, hebt affiniteit met de medische wereld en een passie voor puzzelen met big data. Daarnaast heb je:

  • Een afgeronde universitaire masteropleiding zoals Medische Informatiekunde, Bio informatica, Gezondheidswetenschappen, Data Science of Kunstmatige Intelligentie;
  • Ervaring met programmeertalen SQL en R en/of Python;
  • Affiniteit met statistische methoden, machine learning (ML/AI) en dataverwerkingstechnieken;
  • Ervaring met BI tools is een pre;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal wat betreft spreek- en schrijfvaardigheid.

Wat bieden we jou?

  • Een vliegende start van jouw carrière in het onderzoekswerk.
  • Alle ruimte voor jouw drive om de zorg van morgen vorm te geven.
  • Werken aan grootschalig én eigen onderzoek, met gemotiveerde collega’s uit alle hoeken van de wereld.
  • Een contract voor 1 jaar met uitzicht op verlenging tot 5 jaar voor het promotieonderzoek.
  • Inschaling in salarisschaal OIO: € 3.017 tot € 3.824 brutobij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).
  • Nu nog een (gedeeltelijke) vergoeding van je OV-reiskosten. Vanaf 1 oktober bij >7 km per enkele reis 100% OV-vergoeding en bij eigen vervoer € 0,18 per km tot maximaal 40 km enkele reis.
  • Kom je liever lopend of op de fiets? Maak gebruik van onze goede fietsregeling. Vanaf 1 oktober ontvang je ook een vergoeding van € 0,18 per km.
  • Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.

Bekijk alle arbeidsvoorwaarden bij AMR

Waar ga je werken?

De afdeling Klinische Informatiekunde (KIK) van Amsterdam UMC, locatie AMC, verricht wetenschappelijk onderzoek naar onder andere de evaluatie van de patiëntenzorg met behulp van technieken uit de informatica, statistiek en epidemiologie. In het kader hiervan beheert de afdeling verschillende grote medische registraties, waaronder de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) Registratie.

Je komt te werken binnen het hechte NICE Research & Support team bestaande uit 13 personen, waaronder twee andere promovendi en data analisten. Je gaat in dit team werken aan uitdagende opdrachten die direct in de praktijk toegepast en gebruikt worden om de kwaliteit van zorg op de intensive care in Nederland inzichtelijk te maken en te verbeteren. Voorbeelden van reeds uitgevoerde onderzoeken zijn te vinden op onze website. Tijdens je PhD traject zal je worden begeleid door een team van (co)-promotoren met een achtergrond in de medisch informatiekunde en Intensive Care.

De cultuur is open en de samenwerking over het algemeen laagdrempelig. Bovendien streven we naar gelijke kansen voor iedereen. Dat betekent dat er ruimte is voor een ieders cultuur, afkomst, ideeën en creativiteit. Bekijk onze aanpak omtrent diversiteit en inclusie.

Wat kun je verwachten?

Een baan in onze prachtige hoofdstad

Werken bij dé favoriete werkgever in de zorg (intermediair 2021)

Alle collega's hebben hetzelfde doel: bijdragen aan de zorg voor morgen

Er is ruimte voor ontplooiing, verdieping en verbreding van je kennis

Een actieve personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert en korting op producten en diensten voor jou regelt

Amsterdam UMC innoveert continu, dat vraagt om een flexibele instelling van iedereen

Twee grote locaties, goed voor je stappenteller!

Je hebt meer dan 19000 collega’s die je niet allemaal persoonlijk zult leren kennen

Het verhaal van Amsterdam UMC Bekijk de video’s en leer meer over onze organisatie

Vacatures - Promovendus​ hergebruik zorgdata IC-registratie & Datamanager NICE - Amsterdam UMC (4)

Amsterdam UMC

Vacatures - Promovendus​ hergebruik zorgdata IC-registratie & Datamanager NICE - Amsterdam UMC (5)

Tulp

Vacatures - Promovendus​ hergebruik zorgdata IC-registratie & Datamanager NICE - Amsterdam UMC (6)

Verpleegkundige visie

Laten we kennis maken

Tijdens de publicatieperiode worden sollicitaties continu behandeld. Als de vacature vervuld is, wordt de deze tussentijds gesloten. Let op: de eerste ronde van sollicitatiegesprekken vindt plaats in de week van 8 juli.

Heb je nog vragen? Voor inhoudelijke informatie over de vacature kun je terecht bij Marie-José Roos-Blom​, Senior onderzoeker NICE R&S, via m.blom@amsterdamumc.nlof ​Sylvia Brinkman​, Senior onderzoeker NICE R&S, via s.brinkman@amsterdamumc.nl.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Rhiannon Sandfort, Recruitment adviseur, via r.e.sandfort@amsterdamumc.nl.

Eenreferentiecheck en screening zijn van de procedure. Kom je bij ons in dienst, dan vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Promovendus Gepersonaliseerde geneeskunde in kritiek zieke patiënten PhD student • bepaalde tijd • 32 - 36 uur Ben jij de gemotiveerde promovendus die geïnteresseerd is in een onderzoeksproject van 3 jaar gericht op gepersonaliseerde geneeskunde in de...
Promovendus MRI beeldvorming bij kinderoogkanker PhD student • project • 36 uur Wil jij als promovendus pionieren bij het definiëren van moleculaire subtypes retinoblastoom op MRI-beelden om bij te dragen aan een verbeterd inzicht...
Promovendus Voedselomgeving, eetgedrag en cardiometabole ziekten PhD student • opleiding • 32 - 36 uur Binnen het Exposome-NL project – gefinancierd via NWO-Zwaartekracht programma - zijn we op zoek naar een ambitieuze promovendus om relaties tussen de...

Bekijk alle vacatures

Vacatures - Promovendus​ hergebruik zorgdata IC-registratie & Datamanager NICE  - Amsterdam UMC (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 6252

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.